In de bovenste helft vind je 3 snijtanden, een hoektand, daarachter 4 kiezen, waarvan de 3e de grote scheurkies is. In de onderste kaakhelft ook 3 snijtanden, de hoektand en daarachter 5 kiezen, waarvan de derde de grootst is.
Hoe ziet het gebit er uit van de fret?

Het schoonhouden van een gebit is een kwestie van mechanische reiniging, waarbij tandplaque (een laagje gevormd door een mengsel van voedselresten,speeksel en bacterien) wordt verwijderd. Wij mensen doen dat dagelijks met een tandenborstel. In de natuur gebeurt dat, bij een carnivoor tenminste, door het verscheuren van een prooi..Deze moet in stukjes en het kauwen van huid, botten, etc werkt als een soort tandenborstel.
De leeftijd waarop fretten het eerste een gebitssanering nodig hebben is vanaf een leeftijd van 4 jaar, afhankelijk van het voedsel wat ze krijgen. Bij de jaarlijkse vaccinatie wordt ook het gebit gecontroleerden zo nodig een afspraak gemaakt voor schoonmaken en extracties.
Tandplaque dat blijft zitten gaat mineraliseren door oa zouten uit het speeksel en zo vormt zich tandsteen. Dit is met borstelen niet meer te verwijderen. Bij honden en katten lukt het soms om tanden te poetsen, maar dat gaat bij een fretje toch lastig. We zien in de praktijk, al voor het eerste levensjaar, tandsteen zich vormen op de hoektanden en de scheurkiezen in de bovenkaak.

Fretten die bv vanwege ziekte, op een zacht papje of brokkenbrij staan ontwikkelen al heel snel tandsteen met verlies van elementen.
De hoektanden van fretten zijn kwetsbaar, door afbreken van de puntjes (door bv trekken aan de tralies) of in het ergste geval door knippen, verkleuren ze en sterven af. Meestal hebben fretjes daar geen last van. Belangrijk is om het tandvlees aan de basis in de gaten te houden. Als deze rood en dik wordt is er een ontsteking bijgekomen en zal de hoektand er uit moeten.